Algemeen voorkomen:Dit ras, dat ook Chinese kuifhond wordt genoemd, is een ware curiositeit. Vanuit China kwam deze hond eerst terecht in de VS, waar hij met zijn vriendelijke manier van doen veel harten veroverde. Zijn huid is zacht en altijd warm. Mede daardoor heeft dit ras zich goed kunnen aanpassen aan ons klimaat. Zozeer zelfs, dat hij dolgraag in de sneeuw ronddolt! 

De Chinese naakthond heeft iets meer voedsel nodig dan andere kleine honden omdat hij zonder isolerende vacht meer warmte verliest. Daar staat tegenover dat hij kan dienen als een extra kacheltje als het koud is! Een kacheltje dat dus geen haar achterlaat op de kleding. 

Land van oorsprong:China

De Chinese naakthond is echt een hond voor liefhebbers van het exotische. Het ras komt vooral voor in huidkleur, maar ook in grijs of zwart. Soms ziet men op een lichte huid ook donkere vlekken, die lijken op grote zomersproeten.

Kindvriendelijkheid:

  • 4

Hondvriendelijkheid:

  • 4

Gehoorzaamheid:

  • 4

Kan alleen zijn:

  • 3

Heeft beweging nodig:

  • 2

De opvoeding is vrij makkelijk,wat wel belangrijk is om hem van kleins af aan alles te leren omdat ze toch wat terughoudend kunnen zijn.Dat maakt het op latere leeftijd wat moeilijker om ze te laten wennen aan andere mensen en dingen.Maar wat ze weten vergeten ze niet en het zij dan ook honden die iedereen aardig vinden, maar soms een voorkeur hebben voor een persoon. Alles op een rijtje de Chinese naakthond is: Slim Opgewekt Speels Intelligent Terughouden naar vreemden Makkelijk te trainen.

Uiterlijk

Grootte: 23-33 cm
Gewicht: 2-5 kg
Kleur: huidkleuren, grijs, zwartachtig; soms donkere vlekken op lichte huid
Bijzonder kenmerk: naakthond

Aard

Dit zijn opgewekte en speelse honden. Ze zijn erg beweeglijk en levendig, ook in huis. Ze zijn gevoelig voor stemmingen. Ze zijn heel alert op geluiden en laten beslist hun stem horen als ze onraad bespeuren, maar behoren niet tot excessieve blaffers. 

De baasbinding bij dit ras is erg sterk, het zijn beslist geen allemansvrienden, voor vreemde mensen zijn ze een beetje schuchter. De Chinese Naakthond kan het redelijk goed met kinderen vinden, maar houdt ze liever niet met al te jonge of te drukke kinderen.

Beweging

Dit ras past zich qua beweging aan aan jouw gezinssituatie.

Erfelijke ziekten

Geen erfelijke ziektes bekend

Opmerkingen

E. Steevens-Wilms

26.07.2019 22:19

Wat voor merk hondenvoer is nu het beste voor de chinese naakthond.

Sissyspalace

27.07.2019 06:30

Hallo
Wij geven Croc van Royal Canin daar doen ze het bij ons goed op

met Vriendelijke Groet
Sissy's Palace

patty villé

12.06.2018 09:23

toffe hondjes zacht karakter

Meest recente reacties

17.04 | 19:50

Ik heb een Moederlose puppydie zou nu 8weken oud zijn maar hij is heel klein en eet heel goed speelt ook heel goed maar hij is klein nu mag hij wel weg bij mijn thuis of niet moet ik hem houden of mag

14.04 | 07:24

Zo schattig allemaal

12.04 | 19:33

Hi, ten eerste wat een leuke site!
Mijn naam is Adri ben 61 en kom uit Den Haag. Ik wil heel graag een chihuahua, kortharige zoals Harrison 😍

13.03 | 04:13

Onze Chihuahua begint een deze dagen aan haar bevallingsreis.
Ze ligt met haar werpkist naast ons bed.
Aan deze mooie overzichtelijke site heb ik al veel gehad, dank hiervoor!
Nu de laatste uurtjes 🙏

Deel deze pagina