Chihuahua’s zijn oorspronkelijk afkomstig van Mexico. De chihuahua is een zeer oud ras dat al als huisdier werd gebruikt bij verschillende Indianenrassen zoals de Tolteken en Azteken. Deze stammen hebben als eerste de kleine wilde hondjes gevangen genomen vanaf de tiende eeuw voor Christus en getemd tot huisdier. 

Door de verovering van Mexico door Spanje is het hondje voor ongeveer 500 jaar verdwenen en later herondekt in de provincie Chihuahua, vandaar de naam van het hondje. De verspreiding in de VS is gebeurd door de vele Amerikaanse toeristen die de kleine hondjes kochten van Mexicaanse Indianen. 

Later is het ras via de VS verspreid over de hele wereld. De eerste Chihuahua’s waren allemaal kortharig, langharige chihuahua’s zijn ontstaan uit kruisingen met andere langharige dwergrassen.

Kenmerken

Chihuahua's staan bekend als de kleinste hond ter wereld, maar ze kunnen heel erg fel en scherp zijn tegen andere honden. Soortgenoten worden in het algemeen goed geaccepteerd. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden. Hun gewicht zit tussen de 1 en 3 kg.

Vacht

Chihuahua's zijn lang- of kortharig. De kortharige heeft een glanzende, gladliggende en zachte vacht. De langharige heeft lang, fijn, zacht haar; dit kan steil of licht golvend zijn. De langharige heeft een forse kraag rond de nek, en langharige oren. De chihuahua hebben in de winter een dikke vacht en als het warmer wordt haren ze uit. 

Meest recente reacties

17.04 | 19:50

Ik heb een Moederlose puppydie zou nu 8weken oud zijn maar hij is heel klein en eet heel goed speelt ook heel goed maar hij is klein nu mag hij wel weg bij mijn thuis of niet moet ik hem houden of mag

14.04 | 07:24

Zo schattig allemaal

12.04 | 19:33

Hi, ten eerste wat een leuke site!
Mijn naam is Adri ben 61 en kom uit Den Haag. Ik wil heel graag een chihuahua, kortharige zoals Harrison 😍

13.03 | 04:13

Onze Chihuahua begint een deze dagen aan haar bevallingsreis.
Ze ligt met haar werpkist naast ons bed.
Aan deze mooie overzichtelijke site heb ik al veel gehad, dank hiervoor!
Nu de laatste uurtjes 🙏

Deel deze pagina