Puppy Tips

Uw Puppy mee naar huis nemen


Gedurende de eerste 12 weken van zijn leven leert uw puppy de meest belangrijke basisgedragingen, zowel van de moederteef als van u en van de fokker . Deze socialisatieperiode is zeer belangrijk en is bovendien bepalend voor de rest van zijn leven. Het is dus van groot belang dat de puppy rustig de tijd krijgt om alle indrukken te verwerken. Als u uw nieuwe puppy mee naar huis neemt, zal het veel nieuwe indrukken opdoen. Hierdoor kan het diertje in het begin een beetje onzeker zijn. Veel genegenheid, een eigen plaats en een rustige omgeving zijn daarom belangrijk. Probeer hem niet te veel op te pakken, maar laat hem juist naar u toe komen. Honden zijn van nature sociale wezens, daarom hebben zij behoefte aan aandacht. In het begin heeft een puppy moeite met alleen zijn, maar in de loop der tijd kan hij steeds langer alleen zijn. De eerste nacht mist uw puppy vaak de warmte en liefde van het nest. Dit gemis kunt u verminderen door een doek of speeltje met de lucht van het nest in zijn mand te leggen (dit krijg U mee van Sissys’s Palace). Na een ongelukje kunt u uw puppy beter niet straffen hier wordt hij namelijk angstig van. Het werkt beter om uw puppy te belonen bij alles wat hij goed doet. Dit kan in de vorm van een klein hondenkoekje of met uw stem. Honden wennen heel snel aan bepaalde gewoonten, daarom is het heel belangrijk dat u altijd consequent bent.

Uw puppy een eigen plek geven

Uw puppy heeft behoefte aan een behaaglijk en veilig plekje waar hij zich terug kan trekken als hij behoefte heeft aan rust. Een hondenmand, hondenkussen of bench biedt hem die mogelijkheid.  Het beste kunt u een plaats uitzoeken waar uw puppy het zicht heeft over de hele leefruimte, zodat hij zich betrokken voelt bij het gezin. Zijn ‘plaats’ moet een plek zijn waar uw puppy graag gaat liggen. Het is dus niet verstandig uw puppy naar zijn plaats te sturen omdat hij straf heeft.

Benodigheden voor uw puppy

Waterbak en etensbak een voedzame voeding afgestemd op de behoefte van uw puppy. Mand, kussen of bench borstel en (vlooien) kam Adreskoker, naampenning of microchip(de microship is reeds door Sissy's Palace voor u gedaan bij een erkende dierenarts) Halsband en riem Hondenshampoo, tandenpasta en tandenborstel Speeltjes van hoge kwaliteit die veilig zijn om mee te spelen, op te kauwen en het wisselen van de tanden te vergemakkelijken, zoals bijvoorbeeld een flos touw, stoffen hondenspeeltje of rubberen bal

Puppy zindelijk maken

We doen ons best om uw pup  reeds (kattebak) zindelijk te maken als hij weg mag bij zijn moeder. Door hem elk uur mee naar buiten te nemen en telkens hetzelfde rondje te lopen, leert uw puppy waar hij zijn behoefte moet doen. Op het moment dat hij zijn behoefte heeft gedaan, hoort u hem uitgebreid te belonen. Een vast ritme en routine is heel belangrijk in het leven van uw hond. Op een vast tijdstip eten, na het eten rusten  en uitlaten na het slapen is heel belangrijk.  Vaak kunt u aan het gedrag zien dat uw puppy hoge nood heeft. Hij gaat dan bijvoorbeeld rondjes draaien, piepen of bij de deur zitten. Het kan voorkomen dat uw puppy zijn behoefte niet kan ophouden.  Als u uw puppy op heterdaad betrapt, neem hem dan snel mee naar buiten en prijs hem wanneer hij klaar is.

Uw puppy oppakken

Soms is het moeilijk om de verleiding te weerstaan, maar laat uw puppy altijd naar u toekomen. Op die manier weet uw puppy dat u de baas bent. Als u hem oppakt, doe het dan op de volgende wijze: Plaats een hand onder zijn kont  en de andere onder zijn borstkas. Pak hem met beide armen op. Houd hem tegen uw lichaam, zodat hij zich veilig en beschermd voelt.

Tanden wisselen en kauwen

Op een leeftijd van ongeveer drie maanden begint uw puppy met het wisselen van de tanden. Om dit te stimuleren heeft hij behoefte om te kluiven. Door het verstrekken van kauwmateriaal voorkomt u dat uw puppy bijvoorbeeld aan het meubilair of schoenen begint. De meeste geschikte materialen zijn kauwbotjes van buffelhuid, harde brokjes en een floss touw. Voor al het speelgoed en kluifmateriaal geldt dat het van betrouwbaar materiaal moet zijn en een goede afmeting heeft. En zelfs dan kan uw puppy het speelgoed stuk krijgen met zijn scherpe tandjes. Laat uw puppy dus altijd onder toezicht met botjes en speelgoed spelen.

Geef droge voeding.

Om tandsteen en plaque onder controle te houden, heeft een hond kauwmateriaal nodig. Naast kluifjes helpt een droge voeding het gebit schoon te houden. Ook het wisselen van de tanden en kiezen wordt gestimuleerd door het kauwen op een harde voeding. Als de bek van uw puppy gevoelig is, kunt u droge voeding zacht maken door deze eerst in warm water te weken. Als uw puppy langdurig weinig eetlust heeft, kunt u het beste even een afspraak maken bij uw dierenarts voordat u overstapt op een andere voeding.

Bezoek aan de dierenarts

De moedermelk beschermt een puppy tot een leeftijd van ongeveer 6 weken tegen diverse ziekten en virussen. Daarna moet het immuunsysteem van de puppy zijn werk gaan doen. Om dit te ondersteunen wordt een puppy op een leeftijd van 6 tot 8 weken voor het eerst ingeënt. (de eerste enting wordt door Sissy’s Palace verzorgd)  Voor volledige bescherming dient u diverse keren met uw puppy naar de dierenarts te gaan voor een reeks injecties. Ook een volwassen hond behoort jaarlijks een inenting te krijgen. Naast deze inenting is het belangrijk om uw hond minimaal twee keer per jaar te ontwormen.

Een paar tips voor training:


Houd een schema aan van twee dagelijkse trainingsessies van vijf minuten. Gebruik dezelfde woorden op dezelfde toon voor bepaalde bevelen om verwarring te voorkomen. Wees serieus, zodat uw puppy weet dat hij zijn training serieus moet nemen. Als uw puppy merkt dat u uw geduld verliest, maakt dat de training moeilijker. Probeer dus altijd kalm te blijven. Een puppy leert meer van een positieve en enthousiaste reactie van u, dan van een afstraffende correctie. Het slaan of stem verheffen maakt een puppy vaak onzeker, terwijl een puppy een handeling juist zal herhalen als uw reactie daarop heel plezierig was. Beëindig de trainingsessies in een gelukkige sfeer.


Voeding voor Uw puppy:

De energiebehoefte van een hond is gedurende de groeifase het grootst. In het eerste jaar groeit uw puppy ongeveer evenveel als een mens gedurende de eerste 14 levensjaren. Een goede en uitgebalanceerde voeding is dan ook van noodzakelijk belang. Een goede voeding bevat als hoofdbestanddeel veel vlees in plaats van plantaardige producten. En is bovendien afgestemd op de behoefte van uw puppy.

 Veel plezier met Uw nieuwe chihuahua

Opmerkingen

Danielle

28.02.2013 21:19

Hallo Hendrika en Peter,
Zeer duidelijke site! Maaaar ook met het meegeven van een mooie pup veel informatie mee!
We genieten van onze reu pup!

Meest recente reacties

17.04 | 19:50

Ik heb een Moederlose puppydie zou nu 8weken oud zijn maar hij is heel klein en eet heel goed speelt ook heel goed maar hij is klein nu mag hij wel weg bij mijn thuis of niet moet ik hem houden of mag

14.04 | 07:24

Zo schattig allemaal

12.04 | 19:33

Hi, ten eerste wat een leuke site!
Mijn naam is Adri ben 61 en kom uit Den Haag. Ik wil heel graag een chihuahua, kortharige zoals Harrison 😍

13.03 | 04:13

Onze Chihuahua begint een deze dagen aan haar bevallingsreis.
Ze ligt met haar werpkist naast ons bed.
Aan deze mooie overzichtelijke site heb ik al veel gehad, dank hiervoor!
Nu de laatste uurtjes 🙏

Deel deze pagina