De Chihuahua algemeen beeld

Algemeen beeld van de chihuahua:

Piepklein hondje. Hun uiterlijke verschijning verschilt sterk per variëtiet. Haarloze chihuahua's lijken nog veel kleiner te zijn. De zgn Theacups bestaan niet als Chihuahua. 

Kop:

Is rond en mooi. De grootte moet in overeenstemming met de rest van hun lichaam, zoniet voldoet de chihuahua niet aan de standaard. Vlakke wangen, duidelijke stop.

Ogen:

Zijn glanzend, rond met een levendige uitstraling. Te uitpuilende of te ver uit elkaar geplaatste ogen duiden op verbastering.

Oren:

Zijn zeer groot en uitgestaand. Ze worden steeds rechtstandig gedragen als hij alert is. In rust zijn ze zijdelings uitstaand in een hoek van 45°bij angst staan ze naar achter. 

Bek:

Chihuahua's hebben een korte, enigszins spitse snuit. Bij voorkeur met een diepzwarte neus. Afhankelijk van de vachtkleur zijn andere kleuren toegestaan. Middelmatig grote kaken. Klein gebit en de onderkaak mag vooruitspringen. Het gebit mag niet zichtbaar zijn.

Hals:

Is rond, goed propotioneerd, niet te fors. De hals vormt tot aan de schoft een sierlijke lijn. Er zijn ook Chihuahua's met en stevige nek 

Romp:

Zeer compact, meer lang dan hoog, niet te stevig. Zijn evenredig gebouwde lichaam maakt hem zo levendig en elegant.

Poten:

Chihuhua's hebben rechte, middelmatig hoge voorpoten; enigszins korte, gebogen poten zijn toegestaan. Hun achterhand moet gespierd zijn en het dier moet lopend, in draf en rennend een lichtvoetige indruk maken ze houden van lekker rennen.

Voeten:

Zijn klein. De tenen staan goed uit elkaar. Ze hebben ronde voetzolen met tamelijk smalle kootjes. De nagels zijn lang en gekormd laat ze niet te lang worden.

Staart:

Is middelmatig lang. Wordt over de rug gekruld of licht zijwaarts gedragen. De staart moet qua kleur passen bij de vacht op de rest van het lichaam. Een haarloze staart is toegestaan.

Vacht:

Is langharig of halflangharig of kortharig.

Kleur:

Favoriete kleuren zijn reebruin, kastanjebruin, chocoladebruin, wit en crème, zilverig reekleurig, zilvergrijs, zwart en reebruin, zwart ook de threecolor is populair de Bleu Merle is ook een mooie kleur en weer erkend. De eerste drie jaar zal de Chihuahua nog verkleuren wij spreken altijd van toverballen.  

Meest recente reacties

17.04 | 19:50

Ik heb een Moederlose puppydie zou nu 8weken oud zijn maar hij is heel klein en eet heel goed speelt ook heel goed maar hij is klein nu mag hij wel weg bij mijn thuis of niet moet ik hem houden of mag

14.04 | 07:24

Zo schattig allemaal

12.04 | 19:33

Hi, ten eerste wat een leuke site!
Mijn naam is Adri ben 61 en kom uit Den Haag. Ik wil heel graag een chihuahua, kortharige zoals Harrison 😍

13.03 | 04:13

Onze Chihuahua begint een deze dagen aan haar bevallingsreis.
Ze ligt met haar werpkist naast ons bed.
Aan deze mooie overzichtelijke site heb ik al veel gehad, dank hiervoor!
Nu de laatste uurtjes 🙏

Deel deze pagina